Parcul Bucov

4715 vizualizari

Incorporeaza tur virtual

Parcul „Constantin Stere“ din marginea Ploieştiului, numit după marele patriot basarabean, este, de câteva decenii, locul preferat de plimbare şi relaxare al ploieştenilor. La începutul secolului XX era o moşie întinsă, cu mori de apă, păduri şi bălţi care aparţinea familiei Ionescu-Quintus.

Aflat la 3 km de marginea estică a Ploieştiului, pe malul stâng al Teleajenului, Parcul Bucov era, la începutul secolului al XX-lea, un domeniu care aparţinea familiei Ionescu-Quintus. A fost proprietatea soţiei lui Constantin Stere, Ana, descendenta familiei Ionescu-Quintus, în urma primei sale căsătorii cu doctorul Alexandru Radovici, membru al unei familii înstărite din Ploieşti, cu puternice tradiţii liberale.

Fie că se plimbă pe aleile vaste ale parcului, acum cu o suprafaţă de aproape 100 de hectare, cu barca pe apă, că fac sport pe terenurile întinse, un grătar sau doar se relaxează la iarbă verde, parcul este, de câteva decenii, preferatul ploieştenilor. Tot la Bucov este şi grădina zoologică din Ploieşti, cu o suprafaţă de aproape 16 hectare, unde sunt găzduite animale din peste 50 de specii.


Vizualizaţi Parcul Bucov - Ploiesti pe o hartă mai mare
Designed by Daniel Studio