Manastiri

Manastirea Sinaia

Manastirea Sinaia este ctitorie a spatarului Mihail Cantacuzino. Vechea biserica este construita in stil brancovenesc, si pastreaza in pridvor, in pronaos (tabloul votiv) si in naos (turla, afara de Pantocrator) pictura realizata de Parvu Mutu Zugravul.
Vezi tur virtual

Manastirea Pissiota

Mânăstirea Pissiota, din Comuna Poienarii Burchi, este ctitorită între anii 1928-1929 de omul de aleasă cultură, ing. Nicolae Pissiota (1860-1940) şi soţia sa Zoe Pissiota (1868-1940), pe moşia cumpărată de la familia generalului Gheorghe Angelescu (1850-1923), nume de rezonanţă în istoria războiului de la 1877.
Vezi tur virtual

Manastirea Caraiman Busteni

Manastirea Caraiman este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Busteni, la poalele masivului Caraiman. Crucea de pe Caraiman parca strajuieste poteca ce duce pasii pelerinilor spre manastire.
Vezi tur virtual

Manastirea Crasna

Manastirea este situata la 50 km N de Ploiesti pe soseaua Ploiesti-Brasov prin Valenii de Munte-Cheia, pe raza comunei Izvoarele
Vezi tur virtual

Manastirea Ghighiu

Sfânta Mănăstire Ghighiu, cu hramul Izvorul Tămduirii, s-a ridicat în anul 1817, pe terenul donat de Mariuta Râfoveanca monahului Agapie, care cauta loc pentru construirea unui schit.
Vezi tur virtual
5 anunturi afisate!
Designed by Daniel Studio